Материали за дигитален печат

Желанието на клиентите за по-малки производствени тиражи, изискването за отпечатване на променлива информация и бутикови продукти успешно допринася за развитието и налагането на дигиталния печат като алтернативна технология.

Материали за лазерен печат

Синтетичните материали, произведени от водещи европейски компании и които са част от асортимента на Аркотрейд, намират широко приложение в рекламния бизнес, хотелиерството и ресторантьорството, организацията на мероприятия, медицинските и обществени услуги, тежката промишленост и военната индустрия. Медиите са устойчиви на скъсване, висока температура, намокряне, мазнини, замърсяване, алкохол. Друго тяхно предимство е, че не се нуждаят от ламиниране.

Kernowprint

Kernowprint (Hydroprint) е полиестерен материал, който се поддържа на склад във формат на листи А4 и SRA3 и различни дебелини.

От него се предлагат предварително щанцовани и готови за употреба гривни, индентификационни карти, баджове, хоризонтални и вертикални менюта, етикети за багаж, табелки за врати, презентационни пирамидки за заведения.

С всички тези продукти и с помощта на предоставените безплатно от нас шаблони за печат върху тях, можете бързо, лесно и ефектно да оборудвате всеки хотел, ресторант, кафене, да подготвите всяко събитие.

Предварително тонираните материали от серията Kernowprint са идеални за маркировка и етикетиране на стоки в различни търговски обекти, както за вътрешна, така и за външна среда.

Материалите от т.нар. „нетъкан текстил“ намират приложение в организацията на спортни мероприятия, заведения, салони за красота и др.

Enduro – непрозрачна хартия с покритие, предлага се и във версия със закрежен ефект

Enduro серията е приложима за конвенционален и дигитален печат на покани, папки, вложки, пликове за писма. Поради ефектния вид на Ice варианта, материалът е изключително подходящ за изработката на рекламни и подаръчни торби, опаковки за бижута и аксесоари.

Поддържа се на склад във формат на листи с размер 70х100см и различни дебелини.

Материали за широкоформатен печат

Тапети – предназначени за дигитален инк-джет печат, със специално покритие за перфектно прилепване на мастилата към повърхността в зависимост от съответната печатна технология – водни, солвентни, еко-солвентни и латексови мастила, с различни текстури и високи функционални характеристики; тапетите се предлагат с всички сертификати за пожароустойчивост и количества вредни емисии.

ШФФ – високачествени мономерни и полимерни фолиа и ламинати с различни комбинации от лицеви материали, лепила и подложки , подходящи за всички видове мастила – UV, латексови и солвентни и с широко приложение;

KIP – иновативна колекция от синтетични хартии със специално покритие, предназнaчени за цветната принтираща система KIP.
Kernow Jet – широка гама медии за широкоформатен печат за принтери с латексни, солвентни и UV – мастила – roll-up и pop-up displays, backlit медии, самозалепващи и несамозалепващи продукти за стени и подове, тапети.

Pintura – PINTURA™ е запазена марка в секторът за изобразителното изкуство на италианската компания Adria Art SRL. Платната за дигитален печат „Пинтура“ могат да се използват за реализиране на артистични и фотографски изображения, рекламни кампании, щандове на панаири, както и за рисуване.

Още повече, те намират поле на изява в модата, обзавеждането, декорацията и т.н. Платната могат да се печатат на листови и ролни машини, като са подходящи следните видове печат: УВ, латексов, нано-принт, солвент/еко-солвент (само някои продукти са подходящи) и сито печат.

Грундираните канави подлежат на специална обработка, за да могат да се използват на плотерни принтери.